شنبه ۳۰ فروردین ۰۴

معرفي چندين اصطلاح مهم بازاريابي (1)

۴۳ بازديد

در اين مقاله به معرفي چندين اصطلاح مهم بازاريابي و فروش مي پردازيم:

 

 بازار فروش:

 هنگامه كه به هر  دليلي كالا در بازار كم مي‌شود و مشتريان براي خريد به بازار وجود مي‌آورند بدون تأمل و تفكر هر نوع كالايي با هر كيفيتي را مي‌خرند اصطلاحاً به وضعيت بازار، بازار فروش مي‌گويند.

 

 بازار خريد:

 به زماني اطلاق مي‌شود كه به هر دليلي بازار بي‌رونق است و فروشندگان مجبور هستند با كمي التماس و تخفيف زياد كالا را به مشتري بفروشند تا كالا را به پول تبديل كنند. در اين بازار مشتري اصطلاحاً ناز مي‌كند و ترجيح مي‌دهد پول خود را نگه دارد تا كالاي بهتري بخرد.

 

 بازار رقابتي:

به بازاري اطلاق مي‌شود كه در آن تعداد بسياري خريدار و فروشنده به طور مستقل مشغول داد و ستد باشند؛ بنابراين هيچ عضو بازار نمي‌تواند به تنهايي تأثيري بر بازار داشته باشد. براي كسب اطلاعات بيشتر به وبسايت كتب مراجعه فرماييد.

 

 بازار حراج:

منظور از بازار حراج بازار سازمان يافته اي است كه در آن قيمت‌ها پيوسته با تغييرات عرضه و تقاضا انطباق پيدا مي‌كند. مشخصات اصلي بازارهاي حراج عبارتند از اقلام و كالاهاي استاندارد شده و تعداد كافي خريدار و فروشنده كه تضمين كننده رقابت باشند.

 

 بازار سياه:

به هر بازار غيرقانوني در جامعه اي كه در آن دولت قيمت ها را در سطح حداقل و حداكثر تثبيت كرده باشد بازار سياه اطلاق مي‌شود. بدين ترتيب هرگاه حداكثر حد قيمت‌ها تست شده باشند معاملات ممكن است با قيمت بالاتر از اين ساعت انجام شود. بازار سياه هنگام جيره‌بندي يا بحران هاي مالي مانند جنگ رواج پيدا مي‌كند در بازار معمولاً اقشار پايين دست جامعه آسيب ديده و محتكران بسته به وابستگي به ميزان و سطح احتكار سودهاي كلاني را به دست مي‌آورند.

 

 بازار عوامل:

بازار خريد و فروش عامل توليد را بازار عوامل مي‌نامند. تجزيه و تحليل اين بازارها چگونگي تعيين قيمت عوامل توليد را مشخص مي‌كند و از اين رو زمينه مناسبي براي تعيين توزيع درآمد است.

 

 بازار مشترك:

بازاري است كه علاوه بر اعمال تعرفه مشترك خارجي و اتخاذ سياست بازرگاني واحد اتحاديه گمركي در پي يكپارچگي همراه با كالاها خدمات و عوامل توليد نيز هست.

براي كسب خدمان ديجيتال ماركتينگ ، سئو و دريافت مشاوره به آژانس ديجيتال ماركتينگ بابون مراجعه فرماييد. 

 

 بازار مكاره:

بازار مكاره بازاري است كه هرچند وقت يكبار براي مدتي كوتاه برپا مي‌شود و فروشندگان و خريداران گوناگون از نقاط مختلف يك يا چند كشور براي معامله در آن گرد هم مي‌آيند. اين‌گونه بازارها در قرون گذشته تا قبل از عموميت يافتن وسايل حمل و نقل جديد هنگام برگزاري مراسم مذهبي و جشن ها بر سر مهمترين گذرگاه ها تشكيل مي‌شد و در اروپا هر يك از اين بازارها به نام يكي از قديس ها شهرت مي يافت.

 

بازار پسند:

هنگامي كه يك كالا علي رغم كيفيت پايين‌تر از كالاهاي مشابه داراي ظاهري مشتري پسند باشند به آن كالا بازار پسند مي‌گويند.

 

 گيج بودن قيمت:

به حالتي گفته مي‌شود كه قيمت يك كالا به تازگي تغيير ناگهاني كرده و همه افراد چه خريدار و چه فروشنده منتظر تثبيت قيمت جديد ان و با احتياط معامله مي‌كنند تا كم كم به قيمت جديد عادت كند.

 

 كالاي بنجل:

كالايي است كه اكثر مشتري ها وقتي به خريد آن نشان نمي دهند. در چنين حالتي بايد با پايين آوردن قيمت، حتي به ضرر، آنها را به فروش رساند. به اصطلاح بازاري ها،  بايد اين‌گونه كالاها را به سرعت آب كرد يا رد نمود.

 

 شناسنامه بازار:

برگه اي است كه در آن ويژگي هاي مهم بازار ذكر شده است.

 

 بازار هدف:

به بازاري گفته مي‌شود كه يك شركت، بنگاه يا صادر كننده آن را براي فروش كالاها يا خدمات خود شناسايي كرده و يا مناسب تشخيص مي‌دهند.

 

 نفوذ در بازار:

فرايند ورود به يك بازار ويژه كه معمولاً با دريافت اولين سفارش از اين خريدار آغاز مي‌شود را نفوذ بازار مي‌گويند. نفوذ در صورتي پايدار و مداوم است كه صادر كننده بتواند سفارش هاي بعدي را نيز دريافت و به جاي  پاي خود را در بازار محكم كند.


 سهم بازار:

عبارت است از سهمي كه يك محصول مي‌تواند از بازار مورد نظر خود به دست بياورد.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.